Sektörümüze Açık Mektup : Pandemi ve Fuarlar

Sektörümüze Açık Mektup : Pandemi ve Fuarlar

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Mart 2020’den buyana ülkemizde de etkisini gösteren Covid19 pandemisi hem sağlık hem de ekonomi alanında birçok problemi beraberinde getirdi.  Sektörün Nisan ve Mayıs ayı ihracat rakamları %50 ler seviyesine düşmesine karşın, Haziran ayındaki toparlanma hepimiz için umut verse de ihracat pazarlarımızdaki vakaların halen devam ediyor olması önümüzdeki dönem için de belirsizliklerin devam edeceğini gösteriyor.

Bildiğiniz gibi, sektör olarak ihracat yoğun olarak faaliyet gösteriyor ve gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışı fuarlara, heyetlere katılım ve bireysel müşteri ziyaretleri yolu ile ticaretimizi arttırmaya çalışıyoruz.  Bu nedenle, Avrupa, Amerika ve Asya’da düzenlenen fuarlar ile Türkiye’de düzenlenen uluslararası nitelikteki sektörel fuarlara ve heyetlere katılımlar bizler için çok önemli.

2020 yılı içinde Almanya’da düzenlenen Ambiente Fuarı’nın düzenlenmiş olmasına karşın Mart ayında planlanan “The Inspired Show Chicago”, Nisan ayında planlanan “Hong Kong Housewares Show” ve Haziran ayında planlanan “Tendence” fuarları 2021 yılına ertelendi. Bu ertelemelerin beraberinde gelen seyahat kısıtlamaları nedeniyle, aday müşterilerimiz ile iletişimin kesilmesinin ticaretimizi etkilediği bir gerçek.

Tüm sektör gibi, EVSİD olarak bizler de hem yurt dışında hem de yurtiçindeki fuarların bir an önce faaliyete geçmesini, standlarımızın tekrar eski canlılığına kavuşmasını arzu ediyoruz. Ancak, hem sektörümüz hem de fuarcılık sektörünün süreçten olumsuz etkilenmemesi için Eylül ayında yapılması planlanan uluslararası nitelikli yurtiçi fuarlarımız ile ilgili kamuoyunun şeffaf ve doğru bir şekilde aydınlatılması gerektiğini düşünmekteyiz.

Başarılı bir fuar organizasyonu için en az 6 ay öncesinde hazırlık çalışmalarına başlanması gerektiği, yabancı ziyaretçi sayısının ve niteliğinin katılımcılarımız açısından çok önemli olduğu tartışmasız bir gerçek.

Ekim ayında Çin’de düzenlenmesi planlanan Kanton Fuarı belirsizliğini korurken, Eylül 2020’de düzenlenmekte olan Maison Object, Spoga, Hostech Tusid, Evteks fuarları gibi hem yurt içi hem de yurtdışındaki organizasyonlar tarihlerini ötelemişken, ev ve mutfak eşyaları sektörü için önemli olduğunu düşündüğümüz uluslararası nitelikteki fuarlarımız ile ilgili olarak hem organizasyon şirketleri hem de fuarların destekleyicisi konumunda olan sivil toplum kuruluşlarımız ve ihracatçı birliklerimizin sektörümüzü şeffaf ve tarafsız bir şekilde bilgilendirmelerini beklediğimizi ifade etmek istiyoruz.

Ülkemizdeki uluslararası fuarları Eylül ve Ekim ayları içerisinde gerçekleştirecek isek, somut verilerle yapılan çalışmaların açıklanmasını, özellikle görüşlerine değer verdiğimiz sivil toplum kuruluşları ve ihracatçı birliklerimiz tarafından bu konuda kendi değerlendirmelerinin net bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmasını beklemekteyiz. Bu konuda öncülük ederek, EVSİD olarak 20-23 Ekim 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan Mega Show Hong Kong fuarına bu yıl Dernek olarak bir katılım olmayacağını net bir şekilde ifade etmek istiyoruz. Buradaki amacımız katılımcı firmaların olası konstrüksiyon, nakliye ve diğer masraflarını henüz yükümlülük altına girmeden önleyebilmek ve pazarlama planlarını doğru bir şekilde yapmaları için firmalarımıza zaman tanımak. (2021 yılında Mega Show fuarını tekrar ve daha güçlü bir şekilde gerçekleştirebilmek için çalışmalara devam edilecek olmakla birlikte bu yıl yapılacak bir katılımın sağlıklı olamayacağına karar vermiş bulunuyoruz)

Sektörümüze en büyük zararı plansız değişiklikler, son dakika erteleme ve iptallerinin, daha da önemlisi başarısız organizasyonların vereceğini düşünüyoruz.  Temsil ettiğimiz tüm meslektaşlarımıza ve ülkemize karşı duyduğumuz sorumluluk çerçevesinde EVSİD olarak tüm sivil toplum kuruluşları ve ihracatçı birliklerimize bu zor süreci el ele vererek aşma konusunda gerekli her türlü desteği sunmaya hazır olduğumuzu, bugün olduğu gibi gelecekte de yurt içinde düzenlenen uluslararası nitelikteki sektör fuarlarımıza destek vermeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyoruz.

Saygılarımızla,
EVSİD Yönetim Kurulu

Paylaş:

EN GENİŞ ÜLKE KATILIMI EN NİTELİKLİ ALICILAR ÖNCEDEN PLANLANMIŞ İŞ GÖRÜŞMELERİ

SİZLERİ 7. INVITATION ONLY İSTANBUL ETKİNLİĞİNE KATILMAYA DAVET EDİYORUZ

İhracat ve pazarlama günümüzde bambaşka bir yöne doğru evriliyor. Yeni müşterilere ulaşabilmek için pahalı stand masrafları ödemek, gereksizce büyük alanlar kiralamak ve pasif olarak müşterinin sizinle temasa geçmesini beklemek etkisini giderek kaybetmeye başladı. Artık eskinin fuarları hedef alıcıya ulaşmak için tek seçenek değil. Daha dinamik ve farklı stratejilerle bambaşka enstrümanları kullanmak elinizde.

İşte tam da bu nedenle biz EVSİD olarak bundan 7 yıl önce sizlerle birlikte Invitation Only etkinliğini gündeme getirdik. 21 ülkeden 36 alıcı ile başladığımız yolculuğumuzda 50 ülke ve 100 alıcıya ulaştık. Etkinliğimizi Hilton toplantı salonlarından Haliç Kongre Merkezi’ne ve nihayet 2024 yılında Lütfi Kırdar Fuar ve Kongre Merkezi’ne taşıdık. 2024 yılında hedefimiz 60 ülkeden toptancı, süpermarket, yapı market, züccaciye mağazası kategorisinde 200 nitelikli alıcıyı sizlerle buluşturmak.

INVITATION ONLY KONSEPTİ NEDİR?

Invitation Only sadece üretici ve marka sahibi firmaların katılabildiği bir organizasyon. Etkinlik için bir web sayfamız var ve yurt dışındaki önemli alıcılara ulaşarak davetlere başlıyoruz. Etkinliğe kaydolacak firmaları Komitemiz ile birlikte değerlendirip eliyoruz, görüşme taleplerini alıyoruz. Amacımız her katılımcı firmamızı Invitation Only süresince maksimum sayıda alıcı ile buluşturmak.

Tüm başvurular alındıktan sonra etkinlikten bir hafta önce sizlerle alıcı listelerini ve görüşme tablonuzu paylaşıyoruz. Görüşmelere hazırlanmak için bir haftalık süreniz oluyor. Ardından etkinlikten bir gün önce ürünlerinizi Lütfi Kırdar salonlarına getirip sizler için hazırlanmış stantlardaki raflarınıza dizilimini gerçekleştiriyorsunuz. İki gün süren programda 20 şer dakikalık ikili iş görüşmeleri gerçekleştiriyorsunuz. Görüşmelerin yoğunluğuna bağlı olarak aynı anda 2 veya 3 görüşme yapmanız da mümkün olabiliyor.

Tüm bunlara ilave olarak gün içinde kahve molaları, öğle yemekleri ve diğer sosyal aktiviteler sırasında da alıcılar ile sürekli bir arada oluyor ve alıcı firmaları daha yakından tanıma fırsatı bulabiliyorsunuz.

HANGİ ÜLKELERDEN ALICILAR BEKLEMELİYİM?

Invitation Only İstanbul 7 kıtadan 60 ülke alıcısını sizlerle buluşturmayı hedefliyor. EVSİD olarak bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz yurt dışı etkinlikleri ve yurt dışı kontaklarımız aracılığıyla elde ettiğimiz veri tabanı sayesinde ABD, Latin Amerika, Afrika, Avrupa, Orta Doğu, Asya ve hatta Avustralya'dan alıcılar Invitation Only İstanbul 2024'te olacak.

ALICI KATILIMCI FİRMALAR BELLİ Mİ?

Alıcı firmalar için davetlere Ağustos ayında başladık. Geçtiğimiz senelerde Latin Amerika’dan D1, Ara, Pao de Azucar, De Prati, Avrupa’dan Edco, Woolworth, Jysk, El Corte Ingles, Zara Home, Bingo, Afrika’dan LabelVie, Marjane, Asya’dan Future Retail, Kareilla gibi büyük zincirleri İstanbul’da ağırladık. Bu yıl hedefimiz %70 oranda yeni alıcı firma olmak üzere 200 nitelikli firmayı İstanbul’a getirebilmek. Ancak katılımcı firma listemiz sizlerin katılımı ile belirlenecek, bu nedenle etkinlikten bir hafta önce tüm detayları ile alıcı firmalarımızı sizlerle paylaşacağız.

KATILIM KOŞULLARI NEDİR ve KATILIM BEDELİNE NELER DAHİL?

  • 15m 2 Büyüklüğünde Sergileme Standı
  • 15m 2 Stand Konstrüksiyonu
  • B2B İkili İş Görüşmelerine Firmanızdan 2 Kişinin Katılımı
  • Tercümanlık Hizmetleri
  • 2 Gün Süresince Öğlen Yemeği ve İkramlar
  • Gala Yemeği Katılımı (2 Kişi)
  • Yurt dışı Tanıtımlar
  • Yurt Dışından Gelecek Alıcıların Yol, Konaklama Masrafları

TOPLAM 5.800€ + KDV

"INVITATION ONLY İSTANBUL KİM TARAFINDAN ORGANİZE EDİLİYOR?"

Invitation Only etkinliğinin sahibi tamamen sektörümüz ve hiçbir özel firma tarafından organize edilmiyor. Amacı sadece Türkiye'nin ev ve mutfak aksesuarları sektöründeki rekabet gücünü yurt dışı alıcılara göstermek, Türkiye'nin kültürel zenginliğini ve iş varlığını öne çıkararak firmalarımızın ihracatına destek olabilmek. Amacı kar olmadığı için, sizlerin ödediği katılım bedelleri aslında tüm organizasyon masrafları ve satın almacıların Türkiye'ye getirilmesi için harcanıyor.

NASIL KATILABİLİRİM?

Katılım için linkte yer alan Katılım Sözleşmesi 'ni doldurarak firmanız imza sirküleri hükümlerine uygun olarak imzalanmış kaşelenmiş olarak imza sirküleriniz ve ilk ödemenin yapıldığını gösterir dekontla birlikte Derneğimize iletmeniz (Beyza Çınar, [email protected]) yeterli.

7. Invitation Only İstanbul etkinliğimizde görüşmek dileğiyle…

Saygılarımızla,
Senem Sanal Sezerer
Genel Sekreter